Площу Коліївщини у Львові відремонтують за понад 3 млн грн: що зроблять

Один із важливих проєктів, які реалізовувати цього року управління охорони історичного середовища ЛМР, – це капітальний ремонт пл. Коліївщини. За інформацією управління, вже визначено переможця тендеру, з яким мають намір укласти угоду.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Фінансування робіт буде здійснюватися за рахунок коштів проєкту «ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину», та коштів місцевого бюджету.

«Ми провели процедуру закупівлі щодо капітального ремонту території площі Коліївщини. Відповідно маємо намір укласти договір з ТОВ «Вельт Капітал», що є переможцем у згаданій закупівлі. Вартість робіт складає, згідно з пропозицією підрядної організації, – 3 236 758,00 грн.

Фінансування робіт буде здійснюватися за рахунок коштів проєкту «ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину», згідно з Грантового договору Зовнішня діяльність Європейського Cоюзу № 396096 від 20.07.2018 р., та коштів місцевого бюджету», – повідомили в управлінні охорони історичного середовища.

Нагадаємо, у 2020 році на замовлення управління охорони історичного середовища Науково-дослідним центром «Рятівна археологічна служба» Інституту археології Національної академії наук України проведено археологічні дослідження, які були враховані при опрацюванні проєктно-кошторисної документації. У цьому році НДЦ «Рятівна археологічна служба» буде здійснювати археологічний нагляд на об’єкті.

Так проєктом капітального ремонту пл. Коліївщини передбачено:

– ремонт покриття площі (з повторним перекладанням на нову основу існуючого мощення ХІХ – поч. ХХ ст. – бруківки кам’яної великорозмірної (200х200х200мм); повторне використання існуючих кам’яних бордюрів та заміна існуючих бетонних бордюрів неналежної якості на нові кам’яні, аналогічні до існуючих кам’яних, з повторенням радіусних кривих). Серединна частина площі, яка поєднує також озеленені фрагменти території пропонується замощуватися дрібною гранітною пиляно-колотою бруківкою світло сірого кольору розміром 70х70х70мм. Завдяки такому типу покриття дана частина території буде отримувати краще зволоження через проникання вологи у шви між бруківкою, а не виводитиме всю дощівку у дощову каналізацію, таким чином створюючи більш сприятливий мікроклімат для існування зелених насаджень на площі та перебування людей, що тут відпочивають;

– трасування та відтворення історичних та археологічних знахідок на площі. Встановлення інформаційної таблиці для ознакування;

– на основі виконаних археологічних досліджень, а також натурних та іконографічних досліджень проектом пропонується відтворення давньої криниці ХІХ ст. (в тій конфігурації і на тому ж місці);

– доповнення озеленення;

– встановлення елементів благоустрою;

– встановлення копії старого львівського ліхтаря.

Також передбачена заміна існуючої дощової каналізаційної мережі та підведення нових мереж водопостачання і водовідведення до криниці.

   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.